Is labrador retriever?

De labrador retriever of labrador is een Brits ras van retriever gun dog. Het werd ontwikkeld in het Verenigd Koninkrijk van vissershonden geïmporteerd uit de kolonie Newfoundland, en is vernoemd naar de Labrador-regio van die kolonie.

Is labrador retriever?

De labrador retriever of labrador is een Brits ras van retriever gun dog. Het werd ontwikkeld in het Verenigd Koninkrijk van vissershonden geïmporteerd uit de kolonie Newfoundland, en is vernoemd naar de Labrador-regio van die kolonie. Wikipedia De Labrador is loyaal, gehoorzaam en speels. Het werd gefokt als sport- en jachthond, maar wordt op grote schaal gehouden als gezelschapshond.

Het kan ook worden opgeleid als gids- of hulphond, of voor reddings- of therapiewerk. Een Labrador Retriever-hond heeft een dichte, korte tot middellange vacht, met een brede kop. Als volmaakte waterhond helpen de tenen van een laboratorium hen door het natte spul te bewegen, en hun roerachtige otterstaart is geweldig om te zwemmen (en dingen van je salontafel te slaan). Hun voetband helpt hen ook comfortabel te blijven in koudere klimaten, waardoor een „sneeuwschoen” wordt gevormd die voorkomt dat sneeuw en ijs tussen hun tenen blijven steken.

Labrador retrievers zijn stevige, stevige honden. Ze zien er bijna vierkant uit, met een sterk lichaam en stevige poten. De maximale lengte voor een mannetje is 24 inch, waardoor ze in de middelgrote hondencategorie vallen, maar door hun stevige bouw lijken ze veel groter. Gewichten variëren van 85 pond voor een grote man tot 55 pond voor een kleinere vrouw.

Honden die in de veldlijn zijn gefokt, zijn vaak groter en iets dunner van bouw. Hoewel het neven en nichten van retriever zijn, komen Labs en goldens uit afzonderlijke delen van de wereld. Labrador retrievers zijn ontstaan op het eiland Newfoundland in de meest oostelijke provincie van Canada, Labrador. Interessant is dat er eigenlijk drie verschillende soorten golden retrievers zijn, afkomstig uit respectievelijk Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Canada.

Een Labrador Retriever heeft het soort veelzijdigheid waar andere honden alleen maar van dromen. Hij kan een metgezel, showhond, jachthond, hondenatleet, geleidehond, hulphond, snuffelhond, zoek- en reddingshond en therapiehond zijn. Hij houdt van joggen (gezondheid het toelaat), varen, zwemmen, wandelen en meer. Als het actief is, buiten en met zijn mensen, is het Lab klaar en bereid om deel te nemen aan elke activiteit.

De „Engelse” of showvariant van Labrador Retriever heeft meestal kortere benen, een dichtere vacht en een brede kop. De hoge intelligentie, initiatief en zelfsturing van labradors in werkrollen wordt geïllustreerd door honden zoals Endal, die werd opgeleid om, indien nodig, zijn mens die een rolstoel gebruikt in de herstelpositie te plaatsen, hem te bedekken met een deken en een noodtelefoon te activeren. De Labrador-rasstandaard zegt dat temperament evenzeer een kenmerk van het ras is als de „otterstaart”. De Labrador retriever rijpt matig snel en bereikt volwassen lengte van zes tot 12 maanden, maar vult mogelijk nog steeds in tot 2 jaar.

Labrador Retrievers hebben hun nut en veelzijdigheid bewezen door de geschiedenis van het ras, gemakkelijk over te schakelen van visser metgezel, naar field retriever, om hond te laten zien, naar moderne werkhond. Duitse herders en golden retrievers hadden echter een hoger slagingspercentage na een langere training te hebben gevolgd dan de training die nodig was voor Labrador Retrievers. Labrador Retrievers zijn over het algemeen gezond, maar zoals alle rassen zijn ze vatbaar voor bepaalde gezondheidsproblemen. De ideale Labrador is vriendelijk, extravert en traceerbaar, gretig om te behagen, en heeft de neiging niet agressief te zijn tegenover mensen of andere dieren.

Om fokkers te vinden die aan strenge eisen moeten voldoen, gebruikt u de zoekfunctie American Kennel Club (AKC) om een gerenommeerde Labrador Retriever-fokker bij u in de buurt te vinden. Dankzij hun rol als metgezel van een jager is de Labrador retriever een stevige hond, met een gewicht van 55-80 pond. Vanwege hun energetische aard kunnen Labradors die alleen worden gelaten of niet goed worden uitgeoefend destructief worden, kauwen, graven en blaffen tot overmaat. Labradors hebben de neiging om hun gezinnen en huizen te beschermen, maar begroeten meestal ook graag het gezelschap.

In 1997 werd een chocolade Lab-pup genaamd Buddy de eerste Labrador Retriever die van het Witte Huis zijn thuis maakte. En voordat u besluit een puppy te kopen, moet u overwegen of een volwassen Labrador Retriever beter past bij uw behoeften en levensstijl. Over de hele wereld, maar vooral in de Verenigde Staten, Engeland en Canada, blijft de Labrador Retriever tot nu toe een van de meest populaire hondenrassen. Tegenwoordig blinken Labradors uit als service- en geleidehonden, huisdieren, geurhonden voor het leger, douane en brandstichting taskforce honden, zoek- en reddingshonden, evenals jachthonden en prestatiehonden.

.