Welke rassen vormen een labrador retriever?

Hoewel de naam zou kunnen suggereren dat Labrador Retrievers uit Labrador, Canada kwamen, is het ras eigenlijk ontstaan in Newfoundland in de jaren 1500. Destijds werden kleine waterhonden gefokt met Newfoundlands om een ras te creëren genaamd de St.

Welke rassen vormen een labrador retriever?

Hoewel de naam zou kunnen suggereren dat Labrador Retrievers uit Labrador, Canada kwamen, is het ras eigenlijk ontstaan in Newfoundland in de jaren 1500. Destijds werden kleine waterhonden gefokt met Newfoundlands om een ras te creëren genaamd de St. John's Water Dog of Lesser Newfoundland. Een toevallige ontmoeting tussen deze families in de jaren 1880 versterkte het voortbestaan van het ras.

Tijdens een bezoek aan een zieke tante in Engeland woonden de zesde hertog van Buccleuch en de 12e hertog van Huis een watervogelshoot bij Heron Court. Onder de indruk van de prestaties van de Malmesbury-honden ontdekten ze dat hun honden vergelijkbare bloedlijnen deelden. De derde graaf van Malmesbury stuurde twee honden - Ned en Avon - naar Buccleuch in Schotland en hielp bij het creëren van de basis van het moderne ras. Na een moderne borstel met uitsterven worden Buccleuch labradors tot op de dag van vandaag nog steeds gefokt.

De labrador retriever of Labrador is een Brits ras van retriever gun dog. Het werd ontwikkeld in het Verenigd Koninkrijk van vissershonden geïmporteerd uit de kolonie Newfoundland (nu een provincie van Canada), en is vernoemd naar de Labrador-regio van die kolonie. Het is een van de meest gehouden honden in verschillende landen, met name in de westerse wereld. Drie schattige puppy's met de drie Labrador-kleuren, van voor naar achter, zwart, geel en chocolade, foto met dank aan Mirage Labrador Retrievers.

Maar hun zachte temperamenten, enthousiasme voor het ophalen en bovennatuurlijke affiniteit met water overleven in de huidige Labrador Retrievers. De eerste foto van het ras werd genomen in 1857 (de Earl of Home's hond Nell, beschreven als een Labrador en een St. De aanzienlijke vermindering van de herlaadtijd gaf aanleiding tot de populariteit van schieten met aangedreven games; labradors waren de enige honden die de wapens konden bijhouden. Het lijkt erop dat het Labrador-ras niet eerder goed ingeburgerd was geworden, in Engeland en in Amerika, dan begon zich een divisie in type te ontwikkelen.

Binnen de werkende jachtgemeenschap in het VK regeren zwarte Labradors nog steeds, gele laboratoria bevinden zich in een minderheid en chocolaatjes beginnen nog maar net te verschijnen in tests en proeven. De labrador is de trouwe metgezel geweest van presidenten en premiers Clinton, Kissinger, Mitterrand, Chirac en Sarkozy om er maar een paar te noemen. Vroege schrijvers hebben de Labrador verward met het veel grotere Newfoundland en het Lesser Newfoundland, met Charles St. Hoewel Nell witte tenen heeft, kun je de oorsprong van de moderne Labrador nog steeds heel goed zien in haar gezicht en de set van haar oren, en in haar nette lichaam en korte jas.

Het was een kortharig ras en had de voorkeur boven de langharige rassen voor werk in het water, omdat de langharige rassen onder het vriespunt zouden worden verzwaard en belast door ijs op hun jassen. In feite werden de honden die in de jaren 1800 de basis vormden van het Labrador-ras in Engeland, niet geïmporteerd uit Labrador maar uit Newfoundland. Het lijdt geen twijfel dat de St John's hond of St John's waterhond de voorouder was van de moderne Labrador Retriever. Het is waarschijnlijk eerlijk om te zeggen dat een toevallige ontmoeting tussen de 3e graaf van Malmesbury (toen 7 jaar oud met de 6e hertog van Buccleuch en de 12e hertog van Home de labrador van uitsterven redde.

We moeten daarom aannemen dat de labrador afstamt van een mix van genen van de verschillende honden die aan boord van het schip zijn genomen door Spaanse, Franse, Portugese en Engelse vissers, voor wie hondenhandel een lucratieve dochteronderneming was geworden.