Blaffen labradors veel?

Het is niet bekend dat Labrador Retrievers veel blaffen als ze zich in hun normale omgeving bevinden. Wanneer ze blaffen, is dit meestal een reactie op een waargenomen dreiging of gevoel van angst.

Blaffen labradors veel?

Het is niet bekend dat Labrador Retrievers veel blaffen als ze zich in hun normale omgeving bevinden. Wanneer ze blaffen, is dit meestal een reactie op een waargenomen dreiging of gevoel van angst. Hierdoor zijn ze meestal geweldige waakhonden en zijn ze topkandidaten voor hulphonden. Het antwoord op de vraag: „Blaffen Labs veel? is over het algemeen nee, ze staan niet bekend als extreme of buitensporige blaffen, zoals sommige andere soorten hondenrassen.

Over het algemeen blaffen puppy's meer in vergelijking met volwassen honden. Als we het hebben over labrador puppy's, blaffen ze ook zoals elk ander puppyras. Maar dit buitensporige blaffen kan niet aan elke Labrador-puppy worden toegeschreven. Mijn eerste Labrador-puppy was nogal een luidruchtige puppy, terwijl de andere puppy kalm van aard is.

De waarheid is dat labradors niet veel blaffen, vergeleken met andere rassen zoals Beagles, Miniatuur Schnauzers of Chihuahuas. Dat gezegd hebbende, behoren Labradors tot de hondenfamilie, en alle hoektanden „praten door de taal van blaffen. Dus als je net een Lab-puppy mee naar huis hebt genomen, zelfs nadat je de verzekering hebt gekregen dat laboratoria niet overdreven blaffen, kunnen er nog steeds momenten zijn dat je hem genoeg hoort blaffen om je slaap te verstoren, en die van je buurman. Maak je geen zorgen, want er zijn alleen specifieke omstandigheden wanneer een Labrador blaft.

Lees verder om meer te weten te komen over deze redenen en wat je eraan kunt doen. Net als de meeste hondenrassen blaffen Labs en om verschillende redenen. Zonder veel fysieke stimulatie en sociale interactie blaffen Labs meer dan normaal, mogelijk tot overmaat, vanwege hun opgekropte energie. Dus, blaffen Labrador Retrievers veel? Labrador Retrievers zijn loyale, sociale, intelligente, liefdevolle, aanhankelijke en extraverte honden.

Veel mensen noemen 'probleemblaffen' als een van de grootste ergernissen van het bezitten van een hond, en veel eigenaren die hun honden aan schuilplaatsen opgeven, noemen overmatig blaffen als een van de redenen om ze op te geven. Het is belangrijk dat je een gelukkige hond hebt en als je hond veel blaft, is de kans groot dat hij zich genegeerd of verwaarloosd voelt. Voor het blaffen van honden dat wordt veroorzaakt doordat uw hond naar buiten wil, kunt u hem leren een bel te gebruiken om aan de deur te rinkelen, in plaats van te blaffen of te zeuren om uit te gaan. Er zijn inderdaad verschillen in temperament en uiterlijk tussen Amerikaanse en Engelse Labs, hoewel er officieel slechts één Labrador-standaard is die wordt erkend door de Britse en Amerikaanse Kennelclubs.

Als uw hond echter nooit stopt met blaffen, of als u hem midden in de nacht hoort blaffen, of wanneer iemand naar de deur komt en blijft blaffen als u alert bent, is dit een teken dat hij meer training nodig heeft. Een geweldige manier om een deel van de angst en eenzaamheid in je Labrador te stoppen, is door ervoor te zorgen dat je ze elke dag voldoende lichaamsbeweging geeft. Maar dit is niet de schuld van je hond, ze zijn niet racistisch of zo, ze hebben geen idee van deze ideeën en blaffen gewoon naar iets ongewoons (voor hen) en onbekende verschillen. Als uw hond blaft als er mensen in de buurt zijn, breng uw hond dan naar plaatsen waar minder mensen zijn en beloon hem dan als hij stil is.

Indien ongecontroleerd, kan deze opwinding veranderen in een routine waarin elke keer dat de hond een voorbijganger ziet, blaft hij om de persoon te zien verdwijnen. Over het algemeen, als u merkt dat uw hond veel blaft, is er geen reden om te denken dat u of de hond in enig gevaar verkeert. Als u het gevoel heeft dat uw hond ongewoon blaft, breng hem of haar dan altijd naar de dierenarts om ze te laten controleren, gewoon om er zeker van te zijn. Ondanks dat Labrador Retrievers doorgaans een rustiger ras zijn, houden ze er nog steeds van om te spelen en grote ballen van energie te zijn.

De geluiden die deze dieren maken tijdens een verder zeer rustige nacht zijn zeer stimulerend voor honden en ze reageren hierop door te blaffen. Hoewel het niet ideaal is om een hond te hebben die de hele tijd blaft, geeft het ons wel een gevoel van veiligheid dat hij op ons let. Als u merkt dat het blaffen van uw hond een probleem wordt tijdens wandelingen of rond andere honden, is een trainingstechniek die kan helpen het commando „Watch Me” te leren. .