Wat is het verschil tussen labs en golden retrievers?

Het belangrijkste verschil tussen de labrador retriever en de Golden Retriever is dat de laatste iets rustiger van temperament is. Ze geven de voorkeur aan een rustigere en ontspannen omgeving na dagelijkse inspanning.

Wat is het verschil tussen labs en golden retrievers?

Het belangrijkste verschil tussen de labrador retriever en de Golden Retriever is dat de laatste iets rustiger van temperament is. Ze geven de voorkeur aan een rustigere en ontspannen omgeving na dagelijkse inspanning. De Labrador Retriever is veel energieker en luidruchtiger. De persoonlijkheden hebben ook enkele subtiele verschillen.

Smith vindt Goldens aanhankelijk in vergelijking met Labradors. En als het gaat om het trainen van de rassen, legt Smith uit dat Goldens dol is op herhaling terwijl labradors dat niet doen. Bovendien voegt ze eraan toe: „Ik kan je vertellen dat het voor het publiek gemakkelijker is om met een ongetrainde Golden Retriever om te gaan dan met een ongetrainde labrador Retriever. Labradors en goldens zijn beruchte shedders, dus beide rassen vereisen regelmatige verzorging.

Beide rassen hebben dubbele vachten en ze gaan door twee grote schuren per jaar. Beide rassen zijn grote honden, maar Labs zijn iets groter. En voor beide rassen zijn mannetjes iets groter dan vrouwtjes. De American Kennel Club beschrijft Labrador Retrievers als vriendelijk en extravert, met een traceerbaar karakter en gretig om te behagen.

De American Kennel Club beschrijft Golden Retrievers als vriendelijk, betrouwbaar en betrouwbaar. Labradors en Golden Retrievers tellen beide als middelgrote honden. Van de twee meten Labradors echter iets groter dan Golden Retrievers. Gemiddeld zijn Labrador Retrievers tussen de 21,5 en 24,5 inch lang en wegen ze 55 tot 80 pond.

Ondertussen zijn de meeste Golden Retrievers 21 tot 24 centimeter lang en wegen ze tussen de 55 en 75 pond. Het is ook vermeldenswaard dat Labradors steviger en gespierd lijken dan Golden Retrievers. Over het algemeen zien Golden Retrievers er slanker en smaller uit, terwijl Labradors een dikkere en atletische bouw hebben. Twee van de belangrijkste verschillen tussen Golden Retrievers en Labradors zijn hun jassen en persoonlijkheden.

Golden Retrievers hebben langere vachten die meer moeten worden geborsteld. Labradors kunnen een sterkere wil hebben dan Golden Retrievers. Als je een energieke hond wilt die strategisch is en niet twee keer dezelfde fout maakt, dan ben je een gouden persoon. Ze bestempelt de veerkrachtige, zelfverzekerde en vreugdevolle Labrador als de Peter Pan van retrievers omdat ze het plezier in elke situatie zien en nooit opgroeien.

Labradors hebben hier een lichte rand en hoeven slechts één keer per week te worden geborsteld, vergeleken met dagelijks of bijna dagelijks poetsen voor golden retrievers. Individueel zijn laboratoria vatbaar voor obesitas en golden retrievers voor aangeboren hartafwijkingen en kanker. Met een goede introductie en training kunnen golden retrievers een goede (of op zijn minst aanvaardbare) kamergenoot zijn voor een kat. Bij het vergelijken van het grootteverschil tussen een Golden Retriever en Labrador zul je merken dat Goldens gemiddeld iets kleiner zijn.

Ze doen het niet goed als ze aan hun eigen apparaten worden overgelaten en hebben een vertrouwde dierenoppas of hondenuitloper nodig om te helpen als je overdag niet beschikbaar bent. Bij het vergelijken van een Golden Retriever versus Labrador is bekend dat de Golden aanzienlijk hogere verzorgingsvereisten heeft. Van de drie raken Golden Labs het vaakst verward met Golden Retrievers vanwege hun vergelijkbare kleuring. Labradors en Goldens willen niets liever dan bemind worden, en zijn zowel vriendelijk als prikkelbaar als ze hun eigenaren zien, maar ook goedaardig en zachtaardig met kinderen en andere dieren.

Zowel Labradors als Golden Retrievers zijn vrolijke en enthousiaste sportdieren die loyaal zijn aan hun baasjes en geweldig met kinderen omgaan. Stanley Coren's boek, The Intelligence of Dogs, golden retrievers zijn het vierde slimste hondenras. Ondertussen won de Labrador Retriever de eerste plaats als de meest populaire hond van het land, een positie die het sinds 1991 bekleedt. Labrador Retrievers dateren uit de jaren 1830 toen Europese kolonisten Newfoundlands in Groot-Brittannië introduceerden.

Goldens zijn allemaal tinten goud, van crème tot rood, maar het Lab is verkrijgbaar in zwart, chocolade en geel, evenals enkele verdunde tinten. Britse Golden Retrievers blijven populair in Europa en Australië, waar ze ook de naam „English Cream Golden Retrievers” dragen.