Is een labrador een grote of middelgrote hond?

Labs zijn vriendelijk, extravert, en opgewekte metgezellen die meer dan genoeg genegenheid hebben om rond te gaan voor een gezin dat op zoek is naar een middelgrote tot grote hond. De stevige, uitgebalanceerde labrador retriever kan, afhankelijk van het geslacht, 21, 5 tot 24, 5 inch op de schouder staan en tussen de 55 en 80 pond wegen.

Is een labrador een grote of middelgrote hond?

Labs zijn vriendelijk, extravert, en opgewekte metgezellen die meer dan genoeg genegenheid hebben om rond te gaan voor een gezin dat op zoek is naar een middelgrote tot grote hond. De stevige, uitgebalanceerde labrador retriever kan, afhankelijk van het geslacht, 21, 5 tot 24, 5 inch op de schouder staan en tussen de 55 en 80 pond wegen. Is mijn labrador geclassificeerd als een middelgroot of groot ras? De Labrador Retriever wordt beschouwd als een middelgroot tot groot hondenras. Sterk en atletisch, ze zijn de perfecte maat voor elke buitenactiviteit, vooral watersporten.

Hun lengte zweeft rond het bereik van vierentwintig inch voor mannen en vrouwen, maar dit kan enigszins variëren van hond tot hond. Labrador retrievers zijn stevige, stevige honden. Ze zien er bijna vierkant uit, met een sterk lichaam en stevige poten. De maximale hoogte voor een mannetje is 24 inch, waardoor ze in de middelgrote hondencategorie vallen, maar door hun stevige bouw lijken ze veel groter.

Gewichten variëren van 85 pond voor een grote man tot 55 pond voor een kleinere vrouw. Honden die in de veldlijn zijn gefokt, zijn vaak groter en iets dunner van bouw. De Labrador Retriever of Labrador is een Brits ras van retriever gun dog. Het werd ontwikkeld in het Verenigd Koninkrijk van vissershonden geïmporteerd uit de kolonie Newfoundland (nu een provincie van Canada), en is vernoemd naar de Labrador-regio van die kolonie.

Het is een van de meest gehouden honden in verschillende landen, met name in de westerse wereld. Over het algemeen zijn Labrador-retrievers uitstekende gezinshonden, zolang u maar rekening houdt met hun behoefte aan lichaamsbeweging en training. Hoewel de meesten het erover eens zijn dat de labradors een geweldige allround hond zijn, is het belangrijk om hun behoefte aan lichaamsbeweging te begrijpen. De Labrador Retriever is een vriendelijk, intelligent ras, wat zou kunnen verklaren waarom Labs Amerika's favoriete honden zijn.

De fysieke eigenschappen van kracht en stockiness van de Labrador retriever kunnen ervoor zorgen dat ze grotere honden lijken te zijn dan ze in werkelijkheid zijn. Sommige fokkers zijn onlangs begonnen met de verkoop van zeldzame gekleurde Labrador Retrievers, zoals poolwit of vossenrood. In Engeland overleefde het ras echter en de Kennel Club erkende de Labrador Retriever als een apart ras in 1903.De hoge intelligentie, initiatief en zelfsturing van Labradors in werkrollen wordt geïllustreerd door honden zoals Endal, die werd opgeleid om, indien nodig, zijn mens die een rolstoel gebruikt erin te plaatsen de herstelpositie, bedek hem met een deken en activeer een noodtelefoon. Goedmoedige, vriendelijke en aanhankelijke Labrador Retriever-puppy's zijn misschien wel de schattigste die er zijn, maar pas op dat ze uitgroeien tot relatief grote honden.

Tegelijkertijd wordt een andere Labrador-puppy mogelijk niet zo goed gevoed en bereikt hij nooit zijn volledige groeipotentieel. Duitse herders en Golden Retrievers hadden echter een hoger slagingspercentage na een langere training dan de training die nodig was voor Labrador Retrievers. De gemiddelde grootte voor een mannelijke Labrador Retriever is drieëntwintig inch en tweeëntwintig inch voor een vrouw. Labrador Retriever is een middelgroot tot groot ras, met een gewicht tussen 28 en 30 kg, met een hoogte tussen 54 en 57 cm.

Ongeacht het ras, een hond die werd gesocialiseerd en blootgesteld aan veel verschillende soorten, leeftijden, maten en vormen van mensen als puppy, zal als volwassene beter reageren op vreemden. Labradors zijn middelgrote honden van grote rassen die over het algemeen tussen de 55-80 lbs wegen, hoewel sommige grotere Labs een gezond gewicht tot 90 lbs kunnen hebben. Labrador Retrievers zijn over het algemeen gezond, maar zoals alle rassen zijn ze vatbaar voor bepaalde gezondheidsproblemen.