Hoe groot is een labrador retriever?

De labrador retriever of labrador is een Brits ras van retriever gun dog. Het werd in het Verenigd Koninkrijk ontwikkeld uit vissershonden geïmporteerd uit de kolonie Newfoundland, en is vernoemd naar de Labrador-regio van die kolonie.

Hoe groot is een labrador retriever?

De labrador retriever of labrador is een Brits ras van retriever gun dog. Het werd in het Verenigd Koninkrijk ontwikkeld uit vissershonden geïmporteerd uit de kolonie Newfoundland, en is vernoemd naar de Labrador-regio van die kolonie. Mannetjes staan 22,5 tot 24,5 inch en wegen 65 tot 80 pond. Vrouwtjes staan 21,5 tot 23,5 inch en wegen 55 tot 70 pond.

Labrador retrievers zijn stevige, stevige honden. Ze zien er bijna vierkant uit, met een sterk lichaam en stevige poten. De maximale hoogte voor een mannetje is 24 inch, waardoor ze in de middelgrote hondencategorie vallen, maar door hun stevige bouw lijken ze veel groter. Gewichten variëren van 85 pond voor een grote man tot 55 pond voor een kleinere vrouw.

Honden die in de veldlijn zijn gefokt, zijn vaak groter en iets dunner van bouw. Is mijn Labrador geclassificeerd als een middelgroot of groot ras? De Labrador Retriever wordt beschouwd als een middelgroot tot groot hondenras. Sterk en atletisch, ze zijn de perfecte maat voor elke buitenactiviteit, vooral watersporten. Hun lengte zweeft rond het bereik van vierentwintig inch voor mannen en vrouwen, maar dit kan enigszins variëren van hond tot hond.

De Labrador retriever rijpt matig snel en bereikt volwassen lengte van zes tot 12 maanden, maar kan mogelijk nog steeds tot 2 jaar oud worden. Een Labrador Retriever moet tussen de 65 en 80 pond wegen en ongeveer 22,5 tot 24,5 inch lang zijn als volwassen man, volgens de American Kennel Club Official Labrador Retriever Breed Standards. Hoewel de meesten het erover eens zijn dat de labradors een geweldige allround hond zijn, is het belangrijk om hun behoefte aan lichaamsbeweging te begrijpen. Hoewel grootte belangrijk is voor sommige dingen, zoals ijshoorntjes en hondenkoekjes, is de grootte van een Labrador retriever niet de enige factor die ertoe doet.

In de Verenigde Staten, de eerste worden soms ten onrechte Amerikaans genoemd en de laatste als Engels, in feite worden zowel veld- als showtypen in beide landen gefokt en alle Labrador Retrievers stammen af van Britse lijnen. Vergelijk vandaag nog de ziektekostenverzekeringsopties van Labrador Retriever om gemoedsrust te hebben, wetende dat uw laboratorium levenslang toegang heeft tot gouden standaard veterinaire zorg. Over het algemeen zijn Labrador-retrievers uitstekende gezinshonden, zolang u maar rekening houdt met hun behoefte aan lichaamsbeweging en training. Labrador Retrievers zijn over het algemeen gezond, maar zoals alle rassen zijn ze vatbaar voor bepaalde gezondheidsproblemen.

De fysieke eigenschappen van kracht en stockiness van de Labrador retriever kunnen ervoor zorgen dat ze grotere honden lijken te zijn dan ze in werkelijkheid zijn. Helaas zijn Labrador Retrievers, net als veel andere raszuivere honden, vatbaarder voor verschillende gezondheidsproblemen. Afgezien van levens- en levensstijloverwegingen, omvatten andere gebieden die worden beïnvloed door de grootte van een Labrador retriever de fysieke vaardigheden en trainingskennis van de eigenaar of het gezin. Er is geen wereldwijd studieboek voor Labradors, noch is er gedetailleerde informatie over het aantal Labradors dat in elk land woont.

Waarschijnlijk zal een van de grootste ongeveer grootte zijn - je vraagt je misschien af hoe groot een Labrador kan worden. Labrador Retrievers staan bekend om hun gehoorzaamheid, loyaliteit en speelse kalmte en worden vaak getraind als hulphonden voor mensen met blindheid of autisme, of ze fungeren als therapiehonden. Tegenwoordig blinken Labradors uit als service- en geleidehonden, huisdieren, geurende honden voor het leger, douane- en brandstichting taskforce honden, zoek- en reddingshonden, evenals jachthonden en prestatiehonden.

Bron: uitgelatenhond.nl - Labrador Retriever: Hond Ras Informatie, Foto’s, Kenmerken en Feiten