Zijn labradors iers?

De Labrador is oorspronkelijk gefokt om vissers in Newfoundland, Canada te helpen. De labrador retriever dateert uit de jaren 1700 en is afkomstig uit Newfoundland, Canada.

Zijn labradors iers?

De Labrador is oorspronkelijk gefokt om vissers in Newfoundland, Canada te helpen. De labrador retriever dateert uit de jaren 1700 en is afkomstig uit Newfoundland, Canada. Hij stamt af van de nu uitgestorven St John's waterhond, met potentieel Newfoundland-bloed in hem. De Labrador retriever of Labrador is een Brits ras van retriever gun dog.

Het werd ontwikkeld in het Verenigd Koninkrijk van vissershonden geïmporteerd uit de kolonie Newfoundland (nu een provincie van Canada), en is vernoemd naar de Labrador-regio van die kolonie. Het is een van de meest gehouden honden in verschillende landen, met name in de westerse wereld. Totdat AKC het ras splitst, en ik hoop dat ze dat zullen doen, herken ik alleen de Engels gefokte Labrador. Ik ben een purist denk ik, het ras werd oorspronkelijk erkend als Engels gefokt.

De blokachtige kop, de dikke dubbele vacht van 2 inch en de dikke otterstaart en het zware bot zijn unieke kenmerken van dit ras. Een korte enkele vacht, zweepstaart, lange benen, hondenoren en gezicht zijn niet de kenmerken van een raszuivere, daarom hoop ik dat het ras gespleten is. Laat me niet eens beginnen met „fox red „zilver en „witgekleurde Labs. Het zijn geen herkende of natuurlijke kleuren voor een laboratorium.

Deze zijn te wijten aan het vermengen van Viszla, Weimeriener-bloed dat ook bijdraagt aan korte vacht, lange oren, lange benen. Ik ben een liefhebber van Labs sinds 1977 maar geen fokker, ik ben opgegroeid op hondenshows en woon ze soms nog steeds bij. Hoewel ik geloof dat alleen de originele bevestigingsrichtlijnen een echt Lab zijn, ben ik bedroefd om Labs met overgewicht in de showring te zien. Irish Labradors, gevestigd in Limerick, Ierland, is de thuisbasis van Nampara Labradors.

Buiten in de open lucht kunnen Amerikaanse Labradors zeer sterke jachtinstincten hebben en hebben ze meer kans om uw lokale dieren in het wild na te jagen. Labradors werd voor het eerst populair als huisdier rond de tijd dat de eerste hondenshows opkwamen en het tentoonstellen van honden een modieuze hobby werd. En we helpen u te beslissen welke van deze twee verschillende soorten Labrador Retriever het beste huisdier voor uw gezin is. Als gevolg van gespecialiseerde fokkerij zijn er aanzienlijke verschillen tussen veld- en proefgefokte en showgefokte lijnen van Labradors.

Als u actief wilt worden met uw hond en misschien betrokken wilt raken bij een aantal Labrador-activiteiten of sporten, dan past een Labrador uit werklijnen misschien het beste bij u. Pippa Mattinson is de bestsellerauteur van The Happy Puppy Handbook, het Labrador Handbook, Choosing The Perfect Puppy en Total Recall. Voor een jachtmetgezel of om uw ambitie om deel te nemen aan Dog Agility te vervullen, kiest u een Amerikaanse of werkende Labrador. In de VS kregen de twee soorten Labrador ook enkele nieuwe namen - Engels (voor het showtype) en Amerikaans (voor het huisdiertype).

Naarmate de jaren verstreken, verschilden het werktype Labrador en showtype Labrador meer van elkaar. Voordat je een besluit neemt over welk type Lab je in huis moet nemen, is het een goed idee om zoveel mogelijk te lezen over enkele van de verschillende kwaliteiten van Labradors van zowel veld- als showsoorten. Ik heb een Labrador Retriever-mix geadopteerd, ze heeft een bruine kleur, ze voelt zich als een bijl, hoe kan ik precies vertellen wat voor soort lab ze is. Sommige fokkers zijn onlangs begonnen met de verkoop van zeldzame gekleurde Labrador Retrievers, zoals poolwit of vossenrood.

De eerste foto van het ras werd genomen in 1857 (de Earl of Home's hond Nell, beschreven als een Labrador en een St. De twee verschillende soorten Labradors zijn Amerikaanse Labradors, ook bekend als veldgefokte of werkende Labradors, en de Engelse Labradors, gefokt om te laten zien. Alle Labradors zijn erg levendig als ze jong zijn, maar sommige showgefokte laboratoria worden iets rustiger, langzamer en 'chilled' naarmate ze ouder worden.