Wat is labrador retriever?

Zelfstandig naamwoord een retriever van een ras dat voornamelijk een zwarte of gele vacht heeft, veel gebruikt als geweerhond of als gids voor een blinde persoon. De labrador is loyaal, gehoorzaam en speels.

Wat is labrador retriever?

Zelfstandig naamwoord een retriever van een ras dat voornamelijk een zwarte of gele vacht heeft, veel gebruikt als geweerhond of als gids voor een blinde persoon. De labrador is loyaal, gehoorzaam en speels. Het werd gefokt als sport- en jachthond, maar wordt op grote schaal gehouden als gezelschapshond. Het kan ook worden opgeleid als gids- of hulphond, of voor reddings- of therapiewerk.

Het Lab is gebouwd voor sport en is gespierd en atletisch. Ze hebben een korte, onderhoudsvriendelijke jas, vriendelijke houding, scherpe intelligentie en veel energie. Toewijding aan dit ras loopt diep; Labs zijn liefdevolle, mensgerichte honden die leven om hun gezin te dienen, en eigenaren en fans vergelijken hun Labs soms met engelen. Een labrador retriever hond heeft een dichte, korte tot middellange vacht, met een brede kop.

Als volmaakte waterhond helpen de tenen van een laboratorium hen door het natte spul te bewegen, en hun roerachtige otterstaart is geweldig om te zwemmen (en dingen van je salontafel te slaan). Hun voetband helpt hen ook comfortabel te blijven in koudere klimaten, waardoor een „sneeuwschoen” wordt gevormd die voorkomt dat sneeuw en ijs tussen hun tenen blijven steken. Labrador retrievers zijn stevige, stevige honden. Ze zien er bijna vierkant uit, met een sterk lichaam en stevige poten.

De maximale lengte voor een mannetje is 24 inch, waardoor ze in de middelgrote hondencategorie vallen, maar door hun stevige bouw lijken ze veel groter. Gewichten variëren van 85 pond voor een grote man tot 55 pond voor een kleinere vrouw. Honden die in de veldlijn zijn gefokt, zijn vaak groter en iets dunner van bouw. Labrador Retrievers zijn een geweerhondenras dat is gefokt uit Canadese vissershonden in het Verenigd Koninkrijk.

Labrador Retrievers hebben jassen die verschillende kleuren kunnen hebben, waaronder zwart, geel of chocoladebruin. De wetenschappelijke naam van de Labrador Retriever is Canis lupus familiaris. Het ras Labrador Retriever is extravert, vriendelijk en enthousiast. labradors hebben een middelgrote lichaamsbouw, korte vacht, slappe oren en soulvolle ogen.

Ze zijn een zachtaardig, slim ras dat aandacht, training en liefde nodig heeft. Ze zijn geweldige huisdieren, showhonden en werk-, jacht-, therapie- en servicepartners. Ze wegen ongeveer 70 pond en staan ongeveer 24 inch als volwassenen, die tot 14 jaar leven. Vandaag kijken we naar de voor- en nadelen van Lab-puppykenmerken voor uw gezin, kinderen en levensstijl.

We delen tips over het adopteren, kopen, opvoeden en verzorgen van uw gele, zwarte of chocolade Labrador Retriever gezelschapshond. Van opgroeiende baby Labrador Retriever tot een gezond, gelukkig volwassen lab. We leren hoe we de levensduur kunnen verlengen en fit kunnen houden door middel van voeding, voeding en lichaamsbeweging. We helpen je ook bij het kiezen van een Engels of Amerikaans laboratoriumtype en -kleur, het verzorgen en afstoten te beheren, en die energieke persoonlijkheid en die actieve raseigenschappen te trainen tot een perfect familiehuisdier.

Als u een Labrador Retriever mee naar huis neemt, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van enkele van de meest voorkomende gezondheidsproblemen die van invloed zijn op dit ras. Labrador Retrievers kunnen ook neigen naar knieproblemen en oogproblemen, zoals progressieve atrofie van het netvlies. De prachtige dubbele vacht die de Labrador warm houdt tijdens het ophalen in ijskoud water geeft dit ras ook de hoogste facturering als shedders. Wanneer u een trainingsmethode kiest of op zoek bent naar een gehoorzaamheidsklasse voor uw Labrador Retriever, zorg er dan voor dat u er een kiest die positieve bekrachtiging gebruikt.

De Labrador bezit tal van innemende eigenschappen, intelligentie, gemakkelijk te trainen en een uitstekende gezinsgenoot te zijn. Hoewel ze een zeer gelijkmatige persoonlijkheid hebben, zal het nog steeds belangrijk zijn om je Labrador Retriever te trainen. De lever (nu typisch Chocolade genoemd) Labrador ontstond eind 1800, met leverkleurige pups gedocumenteerd in de Buccleuch kennels in 1892.Sommige fokkers zijn onlangs begonnen met de verkoop van zeldzame gekleurde Labrador Retrievers, zoals polair wit of vossenrood. Een beetje verkeerd genoemd, Labs komen eigenlijk uit Newfoundland voor de noordoostkust van Canada, niet uit Labrador, volgens de Labrador Retriever Club.

Vanwege hun energetische aard kunnen Labradors die alleen worden gelaten of niet goed worden uitgeoefend destructief worden, kauwen, graven en blaffen tot overmaat. Gelukkig voor eigenaren van Labrador Retriever heeft Royal Canin Royal Canin Labrador Retriever Adult Rasspecifiek droog hondenvoer. Om fokkers te vinden die aan strenge eisen moeten voldoen, gebruikt u de zoekfunctie American Kennel Club (AKC) om een gerenommeerde Labrador Retriever-fokker bij u in de buurt te vinden. In tegenstelling tot sommige andere hondenrassen die meer wantrouwend zijn tegenover vreemden, zijn de meeste Labrador Retrievers over het algemeen vriendelijk en vertrouwen op vreemden.

Hoewel sommige honden graag alleen voor lof werken, is eten altijd een winnaar met een Labrador Retriever. De Labrador Retriever heeft al jaren een welverdiende plaats als een van de meest populaire stamboomrassen. .