Waar kwam het ras labrador retriever vandaan?

Newfoundland is een groot eiland voor de oostkust van Canada, en maakt deel uit van de provincie Newfoundland en Labrador. De diverse landschappen van het eiland omvatten de torenhoge Long Range Mountains in het westen, plus bossen en baaien.

Waar kwam het ras labrador retriever vandaan?

Newfoundland is een groot eiland voor de oostkust van Canada, en maakt deel uit van de provincie Newfoundland en Labrador. De diverse landschappen van het eiland omvatten de torenhoge Long Range Mountains in het westen, plus bossen en baaien. Gros Morne National Park toont de geologie van het gebied in het Tablelands-gebied, bestaande uit rots met platte bovenkant. L'Anse aux Meadows bevat de overblijfselen van een 11e-eeuws Vikingkamp.

De labrador retriever of labrador is een Brits ras van retriever gun dog. Het werd ontwikkeld in het Verenigd Koninkrijk van vissershonden geïmporteerd uit de kolonie Newfoundland (nu een provincie van Canada), en is vernoemd naar de Labrador-regio van die kolonie. Het is een van de meest gehouden honden in verschillende landen, met name in de westerse wereld. Hoewel de naam zou kunnen suggereren dat Labrador Retrievers uit Labrador, Canada kwam, is het ras eigenlijk ontstaan in Newfoundland in de jaren 1500.

Destijds werden kleine waterhonden gefokt met Newfoundlands om een ras te creëren genaamd de St. John's Waterhond of Lesser Newfoundland. Deze honden waren eigendom van vissers en sprongen in ijskoud water om vis terug te brengen die van de vishaken was gevallen. Ze zouden ook met vis gevulde netten binnenhalen.

Het ras was perfect voor deze klussen omdat hun vacht water afstootte en hun poten met zwemvliezen hen uitstekende zwemmers maakten. De voorgangers van de huidige Labrador Retriever zijn eigenlijk ontstaan in Newfoundland (niet Labrador). In het begin van de 19e eeuw werd een ras genaamd de St. John's waterhond, ook wel bekend als het mindere Newfoundland, werd gebruikt op vissersboten.

Deze honden stonden bekend om hun bekwaamheid in het water, goede arbeidsethos en vriendelijke aard. Het ras is ontstaan op het eiland Newfoundland, voor de noordoostelijke Atlantische kust van Canada. John's hond, na de hoofdstad Newfoundland, werden ze gefokt om de lokale vissers te helpen - netten vervoeren, touwen halen en vissen ophalen die aan de netten waren ontsnapt - en om een gezinshond te zijn. Labrador retrievers doen het meestal ook goed in huishoudens met meerdere huisdieren, vooral wanneer ze vanaf jonge leeftijd met andere dieren worden gesocialiseerd.

Ras is niet de enige factor die in affectieniveaus past; honden die in een huis met mensen in de buurt zijn grootgebracht, voelen zich meer op hun gemak bij mensen en hechten zich gemakkelijker. Maar in Engeland hadden twee adellijke families die verliefd waren geworden op het ras, hun fokprogramma's voor kennels gewijd aan het handhaven van een zo puur mogelijke lijn labradors. Dit betekent niet dat elke hond van dat ras die ziekten zal ontwikkelen; het betekent alleen dat ze een verhoogd risico lopen. Sommige fokkers zijn onlangs begonnen met de verkoop van zeldzame gekleurde Labrador Retrievers, zoals poolwit of vossenrood.

Je kunt meer te weten komen over deze divergentie in mijn artikel over het verschil tussen werktype en showtype Labradors. Hij denkt dat de kleinere vissershonden met hun vette korte vachten die de voorouders zijn van de Labrador, ook van de voorouder van het Newfoundland waren en dat de grotere hond in omvang is gefokt om het zwaardere werk van het vervoeren van karren in het onherbergzame klimaat het hoofd te bieden. De eerste foto van het ras werd genomen in 1857 (de hond van de graaf van Home, Nell, beschreven als een Labrador en een St. De meeste hondenhistorici geloven dat de genetische samenstelling van de labrador iets te danken heeft aan de Spaanse zwarte aanwijzer, zijn aanleg tot gehoorzaamheid aan een meester en om bedraad te zijn om een geur te volgen en aan de Baskische of Portugese herdershond, die een opmerkelijk hoedinstinct en een dicht gevoel van territorium heeft.

Mijn baas heeft me geprobeerd te vertellen dat er in het verleden bloedlijnen van labradors een lijn is die is gefokt voor meer agressie en een meer volgzaam type. De American Kennel Club erkende Labrador Retrievers in 1917 en het ras werd een liefdevol huisdier voor veel gezinnen. Zwart was de favoriete kleur bij vroege fokkers, maar in de loop der jaren zijn gele en chocoladelaboratoria populair geworden. De aanzienlijke vermindering van de herlaadtijd gaf aanleiding tot de populariteit van schieten met aangedreven games; labradors waren de enige honden die de wapens konden bijhouden.

.