Waar werden labrador retrievers oorspronkelijk voor gebruikt?

De labrador retriever is gefokt als zowel een vriendelijke metgezel als een nuttig werkhondenras. Hoewel de naam zou kunnen suggereren dat labrador Retrievers uit Labrador, Canada kwamen, is het ras eigenlijk ontstaan in Newfoundland in de jaren 1500.

Waar werden labrador retrievers oorspronkelijk voor gebruikt?

De labrador retriever is gefokt als zowel een vriendelijke metgezel als een nuttig werkhondenras. Hoewel de naam zou kunnen suggereren dat labrador Retrievers uit Labrador, Canada kwamen, is het ras eigenlijk ontstaan in Newfoundland in de jaren 1500. Destijds werden kleine waterhonden gefokt met Newfoundlands om een ras te creëren genaamd de St. John's Water Dog of Lesser Newfoundland.

Deze honden waren eigendom van vissers en sprongen in ijskoud water om vis terug te brengen die van de vishaken was gevallen. Ze trokken ook met vis gevulde netten aan. Het ras was perfect voor deze klussen omdat hun vacht water afstootte en hun poten met zwemvliezen hen uitstekende zwemmers maakten. De Labrador Retriever of Labrador is een Brits ras van retriever gun dog.

Het werd ontwikkeld in het Verenigd Koninkrijk van vissershonden geïmporteerd uit de kolonie Newfoundland (nu een provincie van Canada), en is vernoemd naar de Labrador-regio van die kolonie. Het is een van de meest gehouden honden in verschillende landen, met name in de westerse wereld. Het hondenras dat al vele jaren bekend staat als de meest populaire hond ter wereld is de Labrador Retriever. Het oprichtende ras van wat nu de Labrador Retriever is, was de St.

In het kleinere Newfoundland, Canada in de jaren 1800, werden ze door de vissers gebruikt om in het ijskoude water te springen en hen te helpen hun visnetten binnen te trekken. Ze hielpen ook door touwen van de ene boot naar de andere te slepen en dories te slepen. De vissers noemden ze „kleine waterhonden”. De Labrador Retriever heeft een „otterachtige staart en licht zwemvliezen, die hem helpen bij het zwemmen.

Als je wilt weten hoe twee zwarte labrador chocolade of gele puppy's kunnen baren, bekijk dan de kleurenkaarten en informatie in mijn artikel over overerving van vachtkleuren. Ze werkten in de ontluikende visserij van Newfoundland en sleepten netten en lange rijen, doken naar kabeljauw die van de haak was geglipt en haalden zelfs de hoeden van vissers terug. Maar hun zachte temperamenten, enthousiasme voor het ophalen en bovennatuurlijke affiniteit met water overleven in de huidige Labrador Retrievers. Het ras staat erom bekend een bal of een ander speeltje in iemands hand te drukken om het te achtervolgen en op te halen.

De eerste hond die op de cover van Life magazine verscheen, was een zwarte Labrador Retriever genaamd Blind of Arden in het nummer van 12 december 1938.Het is niet helemaal bekend hoe of wanneer de term 'Labrador Retriever' werd bedacht, hoewel bekend was dat de graaf van Malmesbury de uitdrukking zelf gebruikte. Het is een verwarrend probleem, niet in de laatste plaats omdat 'Newfoundland and Labrador' de overkoepelende naam is die wordt gegeven aan de uitgestrekte meest oostelijke provincie van Canada. Hun vermogen om rustig samen te werken met jagers terwijl ze kijken naar vogels die uit de lucht vallen, markeren waar ze landen, en vervolgens hun uitstekende neus gebruiken om dode of gewonde vogels te vinden en op te halen, heeft hen tot koning van watervogels retrievers gemaakt. U kunt meer te weten komen over deze divergentie in mijn artikel waarin wordt gekeken naar het verschil tussen werktype en showtype Labradors.

Als gevolg van gespecialiseerde fokkerij zijn er aanzienlijke verschillen tussen veld- en proefgefokte en showgefokte lijnen van Labradors. Malmesbury gaf een geschenk van twee mannelijke retrievers aan de hertog, die ze koppelde aan de vrouwelijke honden die afstammen van degenen die door zijn vader werden geïmporteerd. Deskundigen zijn het erover eens dat de geschiedenis van Labrador retriever officieel begon in het begin van de 19e eeuw toen een aantal St.