Waarvoor werden retrievers oorspronkelijk gefokt?

Oorspronkelijk gefokt om jagers te helpen, kregen retrievers de taak vogels of ander wild te vinden en ze onbeschadigd terug te brengen. Voor dit soort werk had de hond een „zachte, zachte mond” nodig, waar hij de prooi voorzichtig zou dragen zonder hem te beschadigen.

Waarvoor werden retrievers oorspronkelijk gefokt?

Oorspronkelijk gefokt om jagers te helpen, kregen retrievers de taak vogels of ander wild te vinden en ze onbeschadigd terug te brengen. Voor dit soort werk had de hond een „zachte, zachte mond” nodig, waar hij de prooi voorzichtig zou dragen zonder hem te beschadigen. De Golden Retriever is gefokt om wild van struiken, kliffen en watermassa's van lange afstanden op te halen. Golden Retrievers hebben echter naam gemaakt door zich te specialiseren in het ophalen van watervogels (watervogels), zoals eenden of ganzen.

En hoewel er Goldens zijn die dit werk nog steeds doen, worden de meeste moderne Goldens tegenwoordig gefokt voor gezelschap. De Golden Retriever is ontstaan in Schotland en is gefokt voor het jagen en ophalen van watervogels van zowel het land als in het water. Ze blonken in dit doel uit omdat ze zeer trainbaar, atletisch waren en een talent hebben om te zwemmen. Sinds het zijn weg over de hele wereld heeft dit ras de harten van bijna iedereen veroverd.

Tegenwoordig behoren ze tot de meest populaire hondenrassen voor gezinnen en worden ze vaak gebruikt als hulphonden, therapiehonden en zelfs bij zoek- en reddingsacties. Hoewel de naam zou kunnen suggereren dat labrador Retrievers uit Labrador, Canada kwam, is het ras eigenlijk ontstaan in Newfoundland in de jaren 1500. Destijds werden kleine waterhonden gefokt met Newfoundlands om een ras te creëren genaamd de St. John's Waterhond of Lesser Newfoundland.

Deze honden waren eigendom van vissers en sprongen in ijskoud water om vis terug te brengen die van de vishaken was gevallen. Ze zouden ook met vis gevulde netten binnenhalen. Het ras was perfect voor deze klussen omdat hun vacht water afstootte en hun poten met zwemvliezen hen uitstekende zwemmers maakten. Golden retrievers en Labs zijn misschien wel de meest bekende soorten in deze groep, maar er zijn verschillende andere hondenrassen onder deze classificatie.

Ze lijken qua uiterlijk en temperament op elkaar, maar hebben een aantal duidelijke verschillen. Labrador retrievers zijn het meest populaire hondenras in de VS, S. Sinds 1991 zijn Labrador-retrievers volgens de AKC opgewekt en zachtaardig. Ze hebben gele, zwarte of chocoladebruine vachten en wegen tussen de 55 en 80 pond, mannetjes wegen meestal meer.

Dit type retriever staat bekend om zijn korte, dichte bontjas, een otterachtige staart die ongelooflijk sterk is en een goed temperament. Labrador retrievers hebben een lange geschiedenis als hondenvriend van vissers en vrouwen in Newfoundland. Hun snelle opkomst tot populariteit begon in het begin van de 19e eeuw toen Engelse edelen het ras terugbrachten naar het VK, K. Het kenmerkende fysieke kenmerk van het ras is zijn brede kop en rechte snuit.

Het zit ook vol energie en een vriendelijk familiehuisdier. Goldens werden voor het eerst gefokt in Schotland in het midden van de 19e eeuw. Er zijn drie rasvarianten: Brits, Amerikaans en Canadees, en ze hebben allemaal een goudgele, ruige jas. Hun waterafstotende dubbele vacht werpt regelmatig af, vooral tijdens het twee keer per jaar grote afwervingsevenement.

Dagelijks of wekelijks poetsen vermindert het afstoten in huis. Ook bekend als Chessies, is de Chesapeake Bay retriever een krachtige, stevige hond. Dit ras is groter en steviger dan de andere retrievers. De vacht is dicht, golvend en waterdicht.

Ze zijn verkrijgbaar in drie kleuren chocoladebruin, zegge (roodgoud) en dood gras (stro). Hun ogen hebben altijd een gelige of amberkleurige tint. De naam komt van de populariteit van het ras onder rijke eigenaren van eendenclubs langs de Chesapeake Bay in de 19e eeuw. Met een vette, dikke dubbele vacht konden deze retrievers het kille water van de baai weerstaan.

Chessies zijn het derde meest populaire type retriever in Amerika en hebben een even heldere, gelukkige instelling en bekende intelligentie als goldens en Labs. De zachte, vrolijke en energieke flatcoated retriever heeft, zoals de naam al doet vermoeden, een platliggende vacht die zwart of lever is en veren aan de benen en staart. Net als golden retrievers moet je dit ras wekelijks poetsen om het afstoten te verminderen. Retrievers met platte coating werden voor het eerst gefokt in het midden van de 19e eeuw en noemden de hond van de gamekeeper totdat het Lab en golden het in populariteit overnamen.

Retrievers met platte coating waren de beste retriever in Groot-Brittannië geweest. Hun aantal kelderde tijdens de Eerste Wereldoorlog en de Tweede Wereldoorlog toen het leek alsof het ras zou uitsterven. Hun populariteit begon opnieuw te stijgen in de jaren zestig. Retrievers met platte coating zijn meestal snel te trainen, maar bereiken pas 3 tot 5 jaar de volledige volwassenheid.

Ze staan bekend als de Peter Pan van retrievers omdat ze nooit lijken op te groeien en hun puppymanieren tot op hoge leeftijd laten zien. Hoewel het allebei fantastische honden zijn, is het grootste verschil tussen de twee dat de golden retriever meer ontspannen is, meer verzorging nodig heeft en goedkoper kan zijn dan de Labrador. Aan de andere kant zijn labs gemakkelijker te trainen (en sneller om nieuwe taken op te nemen) en hebben ze de neiging om een meer gespierde bouw te hebben, waardoor ze wat meer wegen. Golden Retrievers is ontstaan in Schotland en werd tot stand gebracht door Lord Tweedmouth.

Golden Retrievers zijn gefokt als uitstekende jachthonden die in staat zijn om te gaan met regenachtig klimaat en om zoet en zachtaardig in huis te zijn. Ze zijn sinds hun introductie populair in de VS en zullen zeer waarschijnlijk populair blijven. Blij met hun vaardigheden, werden de honden gefokt en later werd een out-cross naar een zandkleurige Bloodhound geïntroduceerd om de grootte te verkleinen en het geurvermogen te verbeteren. Net als die wilde bloemen waarvoor het eerste trio Golden Retrievers werd genoemd, kunnen ze zich vestigen en gedijen op onwaarschijnlijke plaatsen.

De chromo-lithografieafbeeldingen op de omslag van dit tijdschrift tonen twee honden, waarvan ik en vele anderen denken dat het misschien wel een Golden Retriever is. In de 19e eeuw waren zwarte sporthonden in de mode en werden ze beschouwd als betere jagers; alle andere kleuren in goed gefokte nesten werden meestal weggegooid. Aan het einde van de 19e eeuw fokte Sir Dudley Marjoribanks de eerste Golden Retrievers op zijn Schotse landgoed Guisachan. De golden retriever en labrador retriever worden beschouwd als de meest populaire rassen onder de huidige watervogels.

Coxton, het daagde de Russische theorie uit en verklaarde in plaats daarvan dat een latere Lord Tweedmouth, een kleinzoon van de eerste, had gezegd dat het Golden Retriever-ras begon met een hond gekocht door de eerste Lord Tweedmouth van een schoenmaker in Brighton. Andere honden werden gefokt als grote, formidabele beesten om als schildwachten te dienen en hun eigenaren te beschermen tegen indringers. Trench raakte betrokken bij het ras tijdens het laatste deel van de negentiende eeuw en beweerde dat zijn Goldens werden gefokt uit honden die hij rechtstreeks van Guisachan kreeg in ongeveer 1883.Dientengevolge worden retriever-rassen gefokt voor zachte monden en een grote bereidheid om te behagen, te leren en te gehoorzamen. De oorspronkelijke jachteigenschappen van Golden Retrievers komen nog steeds tot uiting in de hoogenergetische aard van het ras, waardoor ze dagelijks veel oefeningen moeten doen.

De uitstekende reputatie van de retriever heeft zowel de Labrador als de Golden Retriever tot de top 10 van beste honden voor kinderen en gezinnen over de hele wereld gebracht. .