Waarom werden labrador retrievers gefokt?

Labs begonnen als eendenretrievers, en nadat ze in de jaren 1800 naar Engeland waren teruggebracht, fokten de Britten ze als metgezellen voor het jagen op wild. Hoewel de naam zou kunnen suggereren dat labrador Retrievers uit Labrador, Canada kwamen, is het ras eigenlijk ontstaan in Newfoundland in de jaren 1500.

Waarom werden labrador retrievers gefokt?

Labs begonnen als eendenretrievers, en nadat ze in de jaren 1800 naar Engeland waren teruggebracht, fokten de Britten ze als metgezellen voor het jagen op wild. Hoewel de naam zou kunnen suggereren dat labrador Retrievers uit Labrador, Canada kwamen, is het ras eigenlijk ontstaan in Newfoundland in de jaren 1500. Destijds werden kleine waterhonden gefokt met Newfoundlands om een ras te creëren genaamd de St. John's Water Dog of Lesser Newfoundland.

Deze honden waren eigendom van vissers en sprongen in ijskoud water om vis terug te brengen die van de vishaken was gevallen. Ze trokken ook met vis gevulde netten aan. Het ras was perfect voor deze klussen omdat hun vacht water afstootte en hun poten met zwemvliezen hen uitstekende zwemmers maakten. De Labrador is loyaal, gehoorzaam en speels.

Het werd gefokt als sport- en jachthond, maar wordt op grote schaal gehouden als gezelschapshond. Het kan ook worden opgeleid als gids- of hulphond, of voor reddings- of therapiewerk. De labrador retriever is een middelgroot tot groot hondenras met een korte vacht en stevige lichaamsbouw dat lid is van de sportgroep en is ontstaan in Newfoundland en de Verenigde Staten, K. Labs staan bekend om hun intelligentie, fijne karakter en goed temperament.

Hoewel ze zijn gefokt als jachthonden, zijn ze ook uitstekende metgezellen. Naast hun sportieve vaardigheden zijn Labs uitstekende hulphonden en therapiehonden. Je zult ze ook zien werken bij het opsporen van drugs en explosies, waterredding en opsporing en redding. Malmesbury gaf een geschenk van twee mannelijke retrievers aan de hertog, die ze koppelde aan de vrouwelijke honden die afstammen van degenen die door zijn vader werden geïmporteerd.

Labrador retrievers doen het meestal ook goed in huishoudens met meerdere huisdieren, vooral wanneer ze vanaf jonge leeftijd met andere dieren worden gesocialiseerd. In de Verenigde Staten, de eerste worden soms ten onrechte Amerikaans genoemd en de laatste als Engels, in feite worden zowel veld- als showtypen in beide landen gefokt en alle Labrador Retrievers stammen af van Britse lijnen. Er is geen beter medicijn of training voor de gezondheid dan lopen, rennen en spelen met een Labrador Retriever. Vroege schrijvers hebben de Labrador verward met het veel grotere Newfoundland en het Lesser Newfoundland, met Charles St.

Veel voorkomend in de meeste rassen tijdens de puppytijd en bij Retriever-rassen op alle leeftijden, mondgevoel betekent een neiging om te knijpen, te kauwen en te spelen (een zachte, vrij pijnloze beet die niet doorprikt). de huid). Maar hun zachte temperamenten, enthousiasme voor het ophalen en bovennatuurlijke affiniteit met water overleven in de huidige Labrador Retrievers. Johns Dog om hen te helpen touwen van boot naar boot te trekken, vissen op te halen die vrij waren van netten of haken en om te helpen bij het trekken van netten uit het water.

In korte tijd, deze prototypische Labrador Retrievers werden bekend om hun verliefdheid op water en hun vaardigheid om erin te werken. De eerste foto van het ras werd genomen in 1857 (de Earl of Home's hond Nell, beschreven als een Labrador en een St. Labrador Retriever, ook wel Labrador en Lab genoemd, ras van sporthond dat is ontstaan in Newfoundland en rond 1800 door vissers naar Engeland werd gebracht. De honden brachten hun dagen door met werken samen met hun eigenaren, haalden vissen op die aan haken waren ontsnapt en in lijnen sleepten, en keerden vervolgens terug naar huis om de avond door te brengen met de familie van de vissers.

Begin met socializen en train je Labrador als het een puppy is om zijn energie en kracht op een positieve manier te richten. Labrador Retrievers komen van het eiland Newfoundland, voor de noordoostelijke Atlantische kust van Canada. Veel prominente figuren door de geschiedenis heen hebben Labradors gehad, waaronder zowel Prins William en Prins Harry als president Bill Clinton.