Wat maakt een labrador retriever?

Labrador retrievers zijn gemakkelijk te herkennen aan hun brede hoofd, hangende oren en grote, expressieve ogen. Twee handelsmerken van het Lab zijn de dikke maar vrij korte dubbele vacht, die zeer waterafstotend is, en de bekende otterstaart.

Wat maakt een labrador retriever?

Labrador retrievers zijn gemakkelijk te herkennen aan hun brede hoofd, hangende oren en grote, expressieve ogen. Twee handelsmerken van het Lab zijn de dikke maar vrij korte dubbele vacht, die zeer waterafstotend is, en de bekende otterstaart. De staart is dik en stevig en komt bijna recht van de bovenlijn. Hoewel de naam zou kunnen suggereren dat labrador Retrievers uit Labrador, Canada kwam, is het ras eigenlijk ontstaan in Newfoundland in de jaren 1500.

Destijds werden kleine waterhonden gefokt met Newfoundlands om een ras te creëren genaamd de St. John's Waterhond of Lesser Newfoundland. Deze honden waren eigendom van vissers en sprongen in ijskoud water om vis terug te brengen die van de vishaken was gevallen. Ze zouden ook met vis gevulde netten binnenhalen.

Het ras was perfect voor deze klussen omdat hun vacht water afstootte en hun poten met zwemvliezen hen uitstekende zwemmers maakten. De Labrador is loyaal, gehoorzaam en speels. Het werd gefokt als sport- en jachthond, maar wordt op grote schaal gehouden als gezelschapshond. Het kan ook worden opgeleid als gids- of hulphond, of voor reddings- of therapiewerk.

De voorgangers van de huidige labrador retriever zijn eigenlijk ontstaan in Newfoundland (niet Labrador). In het begin van de 19e eeuw werd een ras genaamd de St. John's waterhond, ook wel bekend als het mindere Newfoundland, werd gebruikt op vissersboten. Deze honden stonden bekend om hun bekwaamheid in het water, goede arbeidsethos en vriendelijke aard.

Met hun talent voor leren en gemakkelijke natuur zijn Labrador Retrievers uitstekende hulphonden. Labs dienen als metgezellen voor mensen met ziekten of kwetsbaarheden en zijn in staat om complexe taken uit te voeren, zoals het rollen van een persoon naar de herstelpositie of het activeren van een noodcommunicatieapparaat. Het ras Labrador Retriever is extravert, vriendelijk en enthousiast. labradors hebben een middelgrote lichaamsbouw, korte vacht, slappe oren en soulvolle ogen.

Ze zijn een zachtaardig, slim ras dat aandacht, training en liefde nodig heeft. Ze zijn geweldige huisdieren, showhonden en werk-, jacht-, therapie- en servicepartners. Ze wegen ongeveer 70 pond en staan ongeveer 24 inch als volwassenen, die tot 14 jaar leven. Vandaag kijken we naar de voor- en nadelen van Lab-puppykenmerken voor uw gezin, kinderen en levensstijl.

We delen tips over het adopteren, kopen, opvoeden en verzorgen van uw gele, zwarte of chocolade Labrador Retriever gezelschapshond. Van opgroeiende baby Labrador Retriever tot een gezond, gelukkig volwassen lab. We leren hoe we de levensduur kunnen verlengen en fit kunnen houden door middel van voeding, voeding en lichaamsbeweging. We helpen je ook bij het kiezen van een Engels of Amerikaans laboratoriumtype en -kleur, het verzorgen en afstoten te beheren, en die energieke persoonlijkheid en die actieve raseigenschappen te trainen tot een perfect familiehuisdier.

De hoge intelligentie, initiatief en zelfsturing van Labradors in werkrollen wordt geïllustreerd door honden zoals Endal, die werd opgeleid om, indien nodig, zijn mens die een rolstoel gebruikt in de herstelpositie te plaatsen, hem te bedekken met een deken en een noodtelefoon te activeren. In korte tijd werd een fokprogramma opgezet, en het is vanwege deze titel familie dat de vroege naam „Labrador Dog” werd geassocieerd met het ras. De Labrador Retriever heeft al jaren een welverdiende plaats als een van de meest populaire stamboomrassen. Voordat u beslist of een Labrador retriever de juiste hond voor u is, moet u veel onderzoek doen.

De „Engelse” of showvariant van Labrador Retriever heeft meestal kortere benen, een dichtere vacht en een brede kop. Dat is geen toeval, want de Labrador Retriever is een van de meest populaire honden in de Verenigde Staten (en in een groot deel van de wereld). De Labrador retriever is een middelgroot tot groot hondenras met een korte vacht en stevige lichaamsbouw dat lid is van de sportgroep en is ontstaan in Newfoundland en de U. De Labrador-site neemt deel aan het Amazon EU Associates-programma, een aangesloten advertentieprogramma dat is ontworpen om sites een manier te bieden om advertentiekosten te verdienen door te adverteren en te linken naar Amazon.

Begin met socializen en train je Labrador als het een puppy is om zijn energie en kracht op een positieve manier te richten. Over de hele wereld, maar vooral in de Verenigde Staten, Engeland en Canada, blijft de Labrador Retriever tot nu toe een van de meest populaire hondenrassen. Labradors zijn energiek en hebben dus veel beweging nodig, hoewel niet te veel als ze puppy's zijn om hun gewrichten gezond te houden. In de Verenigde Staten worden de eerste soms ten onrechte Amerikaans genoemd en de laatste als Engels, in feite worden zowel veld- als showtypes in beide landen gefokt en alle Labrador Retrievers stammen af van Britse lijnen.

Hoewel Labradors een relatief gezond ras zijn, hebben ze wel enkele problemen waar ze eerder last van hebben dan sommige andere rassen. De lever (nu typisch Chocolade genoemd) Labrador ontstond eind 1800, met leverkleurige pups gedocumenteerd in de Buccleuch kennels in 1892.We ontgrendelen het fascinerende verleden van de Labrador Retriever en helpen je samen te genieten van een gelukkige toekomst. .