Waar stammen laboratoria van af?

John's Dog was de voorouder van de moderne retrievers, waaronder de Flat-Coated Retriever, Curly-Coated Retriever, de Chesapeake Bay Retriever, de Golden Retriever en de Labrador Retriever, plus de Newfoundland. Hoewel de naam zou kunnen suggereren dat Labrador Retrievers uit Labrador, Canada kwamen, is het ras eigenlijk ontstaan in Newfoundland in de jaren 1500.

Waar stammen laboratoria van af?

John's Dog was de voorouder van de moderne retrievers, waaronder de Flat-Coated Retriever, Curly-Coated Retriever, de Chesapeake Bay Retriever, de Golden Retriever en de Labrador Retriever, plus de Newfoundland. Hoewel de naam zou kunnen suggereren dat Labrador Retrievers uit Labrador, Canada kwamen, is het ras eigenlijk ontstaan in Newfoundland in de jaren 1500. Destijds werden kleine waterhonden gefokt met Newfoundlands om een ras te creëren genaamd de St. John's Water Dog of Lesser Newfoundland.

Deze honden waren eigendom van vissers en sprongen in ijskoud water om vis terug te brengen die van de vishaken was gevallen. Ze trokken ook met vis gevulde netten aan. Het ras was perfect voor deze klussen omdat hun vacht water afstootte en hun poten met zwemvliezen hen uitstekende zwemmers maakten. De labrador retriever of Labrador is een Brits ras van retriever gun dog.

Het werd ontwikkeld in het Verenigd Koninkrijk van vissershonden geïmporteerd uit de kolonie Newfoundland (nu een provincie van Canada), en is vernoemd naar de Labrador-regio van die kolonie. Het is een van de meest gehouden honden in verschillende landen, met name in de westerse wereld. De voorlopers van de huidige Labrador retriever zijn eigenlijk ontstaan in Newfoundland (niet Labrador). In het begin van de 19e eeuw werd een ras genaamd de St.

John's waterhond, ook wel bekend als het kleine Newfoundland, gebruikt op vissersboten. Deze honden stonden bekend om hun bekwaamheid in het water, goede arbeidsethos en vriendelijke aard. Als Labs goed worden geïntroduceerd en getraind, kan Labs ook goed overweg met andere huisdieren in huis, waaronder katten, andere honden en kleine dieren. De eerste foto van het ras werd genomen in 1857 (de Earl of Home's hond Nell, beschreven als een Labrador en een St.

Experts zijn het erover eens dat de geschiedenis van Labrador retriever officieel begon in het begin van de 19e eeuw toen een aantal St. Het lijkt erop dat het Labrador ras niet eerder goed ingeburgerd was geworden, in Engeland, en in Amerika, begon zich een divisie in type te ontwikkelen. Labrador retrievers doen het meestal ook goed in huishoudens met meerdere huisdieren, vooral wanneer ze vanaf jonge leeftijd met andere dieren worden gesocialiseerd. Het is waarschijnlijk eerlijk om te zeggen dat een toevallige ontmoeting tussen de 3e graaf van Malmesbury (toen 7 jaar oud met de 6e hertog van Buccleuch en de 12e hertog van Home de labrador van uitsterven redde.

In de Verenigde Staten, de eerste worden soms ten onrechte Amerikaans genoemd en de laatste als Engels, in feite worden zowel veld- als showtypen in beide landen gefokt en alle Labrador Retrievers stammen af van Britse lijnen. De American Kennel Club erkende Labrador Retrievers in 1917 en het ras werd een liefdevol huisdier voor veel gezinnen. Ze hebben de populariteitswedstrijd voor honden al zoveel jaren gewonnen, aangezien Labs toegewijd zijn aan hun eigenaren, altijd bereid om je hun genegenheid te tonen en je aanbidding in ruil daarvoor te ontvangen, zijn ze zeer intelligent, en zijn het gelukkigst bij het doen van alle gezinsactiviteiten. Een beetje verkeerd genoemd, Labs komen eigenlijk uit Newfoundland voor de noordoostkust van Canada, niet uit Labrador, volgens de Labrador Retriever Club.

Ik heb nog nooit echt 'Labs and herding' in dezelfde zin gehoord, het is niet instinctief voor hen en ik weet zeker dat ze geen eerste of zelfs vijfde keuze van een boer zouden zijn, maar ze zijn intelligent en ik weet zeker dat ze kunnen worden opgeleid om te hoeden.