Waar komt labrador retriever vandaan?

Newfoundland is een groot eiland voor de oostkust van Canada, en maakt deel uit van de provincie Newfoundland en Labrador. De diverse landschappen van het eiland omvatten de torenhoge Long Range Mountains in het westen, plus bossen en baaien.

Waar komt labrador retriever vandaan?

Newfoundland is een groot eiland voor de oostkust van Canada, en maakt deel uit van de provincie Newfoundland en Labrador. De diverse landschappen van het eiland omvatten de torenhoge Long Range Mountains in het westen, plus bossen en baaien. Gros Morne National Park toont de geologie van het gebied in het Tablelands-gebied, bestaande uit rots met platte bovenkant. L'Anse aux Meadows bevat de overblijfselen van een 11e-eeuws Vikingkamp.

Hoewel de naam zou kunnen suggereren dat labrador Retrievers uit Labrador, Canada kwamen, is het ras eigenlijk ontstaan in Newfoundland in de jaren 1500. Destijds werden kleine waterhonden gefokt met Newfoundlands om een ras te creëren genaamd de St. John's Water Dog of Lesser Newfoundland. Deze honden waren eigendom van vissers en sprongen in ijskoud water om vis terug te brengen die van de vishaken was gevallen.

Ze trokken ook met vis gevulde netten aan. Het ras was perfect voor deze klussen omdat hun vacht water afstootte en hun poten met zwemvliezen hen uitstekende zwemmers maakten. De voorgangers van de huidige labrador retriever zijn eigenlijk ontstaan in Newfoundland (niet Labrador). In het begin van de 19e eeuw werd een ras genaamd de St.

John's waterhond, ook wel bekend als het kleine Newfoundland, gebruikt op vissersboten. Deze honden stonden bekend om hun bekwaamheid in het water, goede arbeidsethos en vriendelijke aard. Volgens de American Kennel Club (AKC) werden de eerste Labrador retrievers gefokt in Engeland, van een unieke en waterminnende voorouder, de St. John's waterhonden kwamen oorspronkelijk uit Newfoundland, waar ze vissers hielpen bij het ophalen van netten en andere uitrusting, en zelfs duiken op gevallen vis.

Tegenwoordig werken Labs op het gebied van detectie van drugs en explosieven, opsporing en redding, therapie, hulp aan mensen met een handicap en als retrievers voor jagers. Modern Labs werken als retrievers voor jagers, hulphonden, showconcurrenten en zoek- en reddingshonden, naast andere hondenbanen. Hoewel Nell witte tenen heeft, kun je de oorsprong van de moderne Labrador nog steeds heel goed zien in haar gezicht en de set van haar oren, en in haar nette lichaam en korte jas. Oorspronkelijk gefokt om een soort hondenbaan uit te voeren, zoals het ophalen van wild voor jagers of het hoeden van vee, hebben ze het uithoudingsvermogen om een volledige werkdag in te voeren.

Dat is geen toeval, want de Labrador Retriever is een van de meest populaire honden in de Verenigde Staten (en in een groot deel van de wereld). In Engeland overleefde het ras echter en de Kennel Club erkende de Labrador Retriever als een apart ras in 1903.Wat verzorging betreft, zal een Labrador Retriever-hond meestal twee keer per jaar, of het hele jaar door in gematigde klimaten, afwerpen. Het lijdt geen twijfel dat de populariteit van de St John's honden onder de sportgemeenschap in het VK te danken was aan hun buitengewone vermogen als werkende retrievers en allround jachtmetgezellen, en hun ontvankelijke goede aard. Duitse herders en Golden Retrievers hadden echter een hoger slagingspercentage na een langere training dan de training die nodig was voor Labrador Retrievers.

Deze volgende video toont Nick Hewer, (beroemd in het VK als presentator van Countdown en The Apprentice) in een interessante film over de geschiedenis van Labrador Retriever On The One Show. Dus zelfs tegen het begin van 1830, toen Hawker aan het schrijven was, verspreidde de reputatie van de St John's hond of Labrador-honden zoals het bekend werd - misschien om het te onderscheiden van het grotere Newfoundland dat al populair werd als huishonden - zich. Labrador retrievers doen het meestal ook goed in huishoudens met meerdere huisdieren, vooral wanneer ze vanaf jonge leeftijd met andere dieren worden gesocialiseerd. Als gevolg van gespecialiseerde fokkerij zijn er aanzienlijke verschillen tussen veld- en proefgefokte en showgefokte lijnen van Labradors.

Mijn baas heeft me geprobeerd te vertellen dat er in het verleden bloedlijnen van labradors een lijn is die is gefokt voor meer agressie en een meer volgzaam type.